Een groep mensen bouwt met zandzakken een earth dome op Lotussy

VOOR WIE EEN STEENTJE WIL BIJDRAGEN…

MEEDOEN AAN LOTUSSY

VRIJWILLIGERSWERK

Lotussy is aangesloten bij de WWOOF (World Wide Organisation of Organic Farming). Via deze weg is het mogelijk voor kortere of langere tijd als vrijwilliger op Lotussy te vertoeven. Het is ook mogelijk direct met ons in contact te treden.

Afhankelijk van voorkeuren en behoeftes kunnen vrijwilligers meehelpen in de moestuin, bij het terreinonderhoud- en ontwikkeling, bij de renovatiewerkzaamheden van de bestaande gebouwen en de bouw van nieuwe onderkomens, in de maaltijdbereiding en huishouding, als kinderoppas enz. Er is genoeg te doen en voor elk wat wils…

In principe verlangen we voor kost en “inwoning” 6 uur arbeid per dag door de week. M.u.v. de zaterdagochtend is het weekend in principe vrij. Voor de onderbrenging van vrijwilligers beschikken we over een aantal caravans. Maar kamperen in een eigen tent is natuurlijk ook mogelijk.
Het vrijwilligersseizoen loopt in principe van 15 maart tot 15 november. Onder omstandigheden is het echter ook mogelijk om het verblijf te verlengen. De minimale verblijfsduur voor nieuwe vrijwilligers is 2 weken.

Evt. kunnen we je komen ophalen van het treinstation van Luzy.

Geïnteresseerden kunnen per telefoon of e-mail contact opnemen met Doris of Klaas.

Het werk zit erop. De bouwers staan trots en blij boven op de earth dome.
Lotussy Centre de Ressourcement. Werken in de moestuin.
Lotussy Centre de Ressourcement - vrijwilligers stoken een groot vuur op Lotussy

WONEN OP LOTUSSY

Er bestaat ook de mogelijkheid om zich op een min of meer permanente wijze aan Lotussy te verbinden. Er is ruimte voor medebewoners. In zelf te bouwen eko-onderkomens of anderszins.

FINANCIËLE ONDERSTEUNING

Financiële ondersteuning is mogelijk door de aanschaf van aandelen in de “vennootschap” (SCI, Société Civile Immobilière), waarin al het onroerend goed is ondergebracht. Elke aandeelhouder is formeel mede-eigenaar en beschikt over medezeggenschapsrecht.